Dahua PoE overvågningskamera

(ja, beslaget ved siden af er fra mit gamle kamera, jeg ikke bare lige kan få af igen)

Jeg går stadigvæk og udforsker, hvilke kameraer vi skal have, når vi flytter i vores eget hus. Det skal nemlig være billigt, have god billedkvalitet og være understøttet i så mange platforme som muligt.

Jeg har lavet et indlæg omkring et meget billigt kamera, jeg fik hacket og lavet om til at understøtte streaming, men kvaliteten var langt fra hvad jeg havde forventet. Du kan læse lidt om oplevelsen her.

Jeg har haft fornøjelsen af at kigge på et rigtig fedt kamera fra Dahua: Dahua IPC-HDW2431T-AS-S2 4MP (reklamelink).

  • Max opløsning på 2688×1520
  • Op til 20 FPS
  • Understøtter H.264, H.264B og H.265
  • Bitrate helt op til 6144 Kb/s
  • Night vision med store infrarøde LEDer
  • Understøttelse for PoE eller strøm via 12v
  • IP67 standard – støvtæt og vandtæt ned til 1 meter, dog ville jeg ikke turde smide den en tur i badekarret
  • RTSP, RTMP, ONVIF, FTP upload og meget mere

Men hvad koster sådan et kamera? Jeg købte mit på AliExpress og sendt fra Spanien, og det kostede mig sølle 410 kroner.

Jeg ELSKER AliExpress (eller generelt bare Kina)

Nu spørger du nok: Hvor god er kvaliteten så? Holder den? Er opsætningen nem?

Opsætningen er meget nem, dog skal man være opmærksom på, at kameraet automatisk får IP adressen 192.168.1.108 på dit netværk. Den var allerede taget på mit netværk, så det var lidt op ad bakke at logge ind. Men du tilgår blot kameraet på http://192.168.1.108/ og så skal man igennem en lille opsætning. Ja, du hørte rigtigt: Hvert kamera har deres eget webinterface! Mega cool!

Med hensyn til billedkvalitet, har jeg én ting at sige: et billede siger mere end 1000 ord. Tillad mig at dele et billede fra vores indkørsel, hvor jeg sammenligner det billige Yi Home kamera og det nye Dahua kamera:

Dahua
Yi Home 1080p

Jeg kender ikke lige loven omkring at optage naboens hus 24/7, men det har jeg croppet fra i min “NVR”. Disse billeder er taget direkte fra kameraets feed.

Kvaliteten på Dahua kameraet er ekstrem godt, af et 410 kroners kamera at være. Virkelig god. Og det er endda inden jeg har justeret på exposure, brightness osv. om dagen. Men der hvor det virkelig bliver et godt kamera, er når man kigge på billedet om aftenen:

Lys tændt i huset + gadelys
Kun gadelys

Billederne er taget uden “night vision” slået til, simpelthen for at vise, hvor god den sensor her er. Den opfanger ALT. Night vision virker rigtig godt og man kan se endnu mere, når det er slået til (sågar skidt på bilen).

Jeg er ganske overbevist om, at der ikke findes mange bedre kameraer til overvågning i denne prisklasse. Dog mangler jeg stadigvæk at finjustere det lidt, for lige pt. fylder 1 times optagelse cirka 1000 megabyte. Det er i højeste opløsning, 15 FPS og 2048 Kb/s bitrate. Hvis jeg lader den stå på 20 FPS og 6144 Kb/s bitrate, fylder det 3 gange så meget!

Indtil videre er jeg i hvert fald rigtig glad for det kamera her, og der skal meget til at overbevise mig om, at jeg skal finde andre kameraer til fremtidens bolig.

Du kan købe et Dahua IPC-HDW2431T-AS-S2 4MP her (reklamelink).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *