Yi Home 1080p med RTSP hack

Overvågning. Overvågning, overvågning, overvågning. Der findes utrolig mange løsninger på markedet, hvis man gerne vil overvåge sit hjem. Der findes den lidt usikre metode over WiFi, der findes kameraer der optager direkte på kameraet (SD kort eksempelvis) og så findes der kameraer der optager direkte til en computer eller NVR.

Hvis man har læst nogle af mine andre indlæg, ved man også, jeg hellere vil gøre ting billigt, selvom det måske kræver mere arbejde. Det er blandt andet sjovere og mere lærerigt at hacke ting sammen selv, end bare at købe en færdig plug’n’play løsning.

Da jeg for et års tid siden så, der var kæmpe Yi Home udsalg på AliExpress, besluttede jeg mig for at købe to af deres WiFi kameraer, for at se hvor godt de klarede det.

Link findes her (reklamelink).
Pris inkl. fragt: 170 kroner
Der er ofte tilbud på Yi kameraer, så man kan spare op imod 50%, hvis man lige venter et par dage/uger.

Det har et sæt features, jeg synes passede ret godt til mit behov:

  • 1920×1080 full HD optagelse
  • Night vision
  • Forholdsvis pæn at kigge på
  • Muligt at hacke den og smide et custom firmware på
Yes, ladies and gentlemen, den kan hackes!

Jeg var utrolig overrasket over kvaliteten af både kameraet, men også kvaliteten af billedet det producerede, da jeg installerede deres app og satte det til 1080p visning. Desværre kommer kameraet ikke med nogen form for åben API eller protokol man kan “hooke sig ind i”, såsom RTSP, så jeg måtte hacke den med et custom firmware, for at få RTSP til at virke.

For at hacke kameraet med et custom firmware, findes der et par stykker:

Jeg installerede MStar firmwaret på min og hoppede ind på webpanelet. Deres guide sagde, man skulle slå det meste ubrugelige fra, da det åbenbart er ret dyrt mht. CPU og RAM at køre RTSP, så jeg slog stort set alt fra, undtagen 1080p RTSP streamet.

Jeg åbnede derefter RTSP streamen direkte i VLC ved at indsætte URLen fra webpanelet. Men jeg måtte desværre indse, at selvom kvaliteten var acceptabel af 1080p at være, så var der utrolig mange artifacts og man kunne se på feedet, at kameraet var MEGET presset.

Jeg valgte derfor at gå med den meget lavere opløsning på 640×480 (‘low res’ muligheden), men hold op hvor er kvaliteten ringe. Det er nærmest ubrugeligt. Derudover stopper streamen et par gange i timen, som sikkert skyldes at kameraet er hårdt presset.

Øv bøv

Selvom jeg synes ideen er god, og prisen er utrolig lav, kan jeg desværre ikke anbefale dette kamera, hvis man har tænkt sig at hacke det og bruge RTSP. Optagelse til SD kort eller via appen uden hacket virker rigtig godt, men den løsning kan jeg slet ikke lide heller.

Jeg må få prøvet den version fra TheCrypt0 på GitHub, da det kan være den er bedre, og så bare give en lille donation. Jeg er dog skeptisk, og vil derfor begynde at kigge på andre sjove muligheder.

Har du selv prøvet lignende billige kameraer? Smid en kommentar under opslaget, så vil jeg prøve at tage et kig på dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *