QUAD-ZIG-SW og MULTI-ZIG-SW praktiske oplysninger

Oversigt

Hvad kan MULTI-ZIG-SW? Her kan du se opslaget, hvor jeg beskriver alt om tankerne bag produktet, hvad det kan, hvordan det bruges og så videre.

Mit første produkt! MULTI-ZIG-SW

Opsætning

Jeg har lavet en side, der fortæller hvad du skal gøre, efter du har modtaget enheden. Den viser også hvordan man kan sætte enheden i pairing mode.

QUAD-ZIG-SW og MULTI-ZIG-SW opsætning og hjælp

Kabel type

Kablet på MULTI-ZIG-SW er et JST ZH 1.5mm 5-pin 20cm kabel. Du kan finde dem på webshoppen: https://smarthjemmet.dk/shop/kabel-til-multi-zig-sw/

Batteri

Enhederne bruger CR2032 batterier. Sørg for at købe et godt batteri fra en god kilde. Jeg bruger selv Panasonic lithium i mine (ikke genopladelige), da de har tildens til at have en lidt højere kapacitet. Hvis din enhed opfører sig underlig, så prøv at bytte batteriet ud med et nyt. Mål eventuelt på GND og VCC hvad spændingen er. Spændingen burde helst konstant være over 2.2 volt og kan godt fluktuere med 0.3 volt når enheden ikke bruger strøm og når den eksempelvis sender et signal til dit Zigbee netværk.

Jo mere batteriet svinger i spænding, jo dårligere er dit batteri generelt også. Jeg har dårlig erfaring med IKEAs batterier, og kan derfor ikke anbefale dem. Det er min erfaring at billige CR2032 batterier ikke holder særlig længe.

Flash af firmware

Flash af nyt firmware på MULTI-ZIG-SW – samme virker for QUAD-ZIG-SW.

YouTube kanal

Jeg har uploadet lidt praktiske informationer på Smarthjemmet DK kanalen, som jeg vil råde alle til at tage et kig på. Bare vær opmærksom på, at det ikke er super godt produceret.

YouTube kanal

Ledningerne er for tynde

Jeg har hørt i mit originale feedback, før jeg lancerede det som et produkt, at ledningerne har været for tynde til eksempelvis at FUGA afbrydere kunne få fat i metallet. Og det er også korrekt, men der er et trick: Afisolér mere. Tag et kig på videoen:

Elinstallation

Flere har spurgt omkring lovligheden i at installere dette i en dåse i væggen, hvor der eksempelvis allerede sad en afbryder før. Jeg har fået svar fra Sikkerhedsstyrelsen, som siger:

  • Du må ikke fjerne en afbryder fra en dåse, for derefter at lave konstant strøm til lampeudtaget (samlemuffe). Du må heller ikke sætte samlemuffer på hver leder, så afbryderens installation “slås fra” eller funktion deaktiveres. Det er autorisationskrævende arbejde, så din elektriker må godt gøre det for dig
  • QUAD-ZIG-SW og MULTI-ZIG-SW må gerne sættes i samme hul/dåse, hvor din elektriker har sat samlemuffer på bagved, så de deler samme rum

Firmware historik

Datoen matcher den dato der burde stå i Zigbee2MQTT. Ordre placeret FØR den anmærkede dato, har IKKE opdateringerne fra de nye versioner. Sagt med andre ord, hvis du har lagt en ordre 1. juli, så har du ikke opdateringen fra 9. august. Har du derimod lagt en ordre d. 15. august, så har du opdateringerne op til og med opdateringen d. 9. august.

Datoer står som ÅR-MÅNED-DAG.

2023-06-23

Første version. Intet værd at nævne her. Inkluderer alle features.

2023-08-09

Mindre rettelser som gør at batterilevetiden burde være lidt bedre. Helt konkret har opdateringen gjort, at når enheden er færdig med at snakke med din coordinator, så slukker den med det samme. Før ventede den mellem 5 og 10 sekunder, hvilket bruger unødvendig strøm.