Billigt dashcam: Xiaomi 70mai Pro

Rettelse 2023: 70mai Pro som bliver omtalt i denne artikel bliver ikke produceret længere. Jeg har opdateret links til nyere versioner, som burde være bedre, men desværre også dyrere.

Det er efterhånden ved at være et halvt år siden, jeg blev anbefalet et dashcam af en kammerat. Jeg går meget op i biler, men jeg synes aldrig jeg har haft brug for et dashcam, da det er virkelig sjældent, jeg ser noget SÅ spændende, det er værd at gemme (og dele).

De dashcams jeg kiggede på tidligere fra eksempelvis BlackVue, kostede simpelthen for meget til, at jeg synes, det var pengene værd. Da jeg fik at vide, min kammerat havde købt et 70mai Pro, tænkte jeg egentligt ikke mere over det, for “det var vel bare lige som alle andre dashcams”. Og ja, det kan alt man drømmer om:

  • WiFi så man kan udtrække videoerne uden at skulle tage SD kortet ud af den
  • Stemmestyring så man blot kan sige “record video”, hvis man ser noget spændende
  • Optage i virkelig høj opløsning med en stor Sony sensor, så man kan se selv de mindste detaljer

Da jeg lige kiggede på dets specifikationer, var jeg egentligt ikke ret overrasket, for det kunne sgu lige så meget som de BlackVue jeg havde kigget på tidligere. Men så kiggede jeg på prisen, og min første reaktion var lidt lig denne:

Det koster 350 kroner. Tre-hundrede-halvtreds kroner.

De andre dashcams jeg havde kigget på, lå på alt mellem 2000 og 4000 kroner.

Jeg besluttede mig for at bestille en og installere den i bilen, sammen med en 12v til 5v buck converter (reklamelink) (med USB), samt en sikringstyv (reklamelink), så den kunne få strøm selv når bilen var parkeret. Jeg ville nemlig gerne optage 24/7.

Jeg har nu kørt med den i et halvt års tid, hvor den for det meste har kørt 24/7, med mindre jeg vidste, at jeg skulle holde parkeret længe (det tapper nemlig lidt strøm fra bilens batteri). Det halve år har, som planlagt, ikke været særlig interessant. Jeg har gemt én optagelse. ÉN. Men nu hold op, jeg synes billedet er pænt. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er 100% pengene værd, skulle jeg komme i en ulykke.

Jeg har købt et SD kort ved siden af, som specifikt er lavet til at holde til at køre 24 timer i døgnet, og det er jeg utrolig glad for: Samsung Endurance PRO (reklamelink)

Så hvad skal du egentligt købe? Her er hvad jeg kører med og stærkt kan anbefale:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *